Stay 3 days in Lika

Cilj je projekta „Stay 3 days in Lika“ produžiti boravak turista na širem području Like i Podvelebitskog Primorja. Stay 3 days in Lika - Hana Tours Upravo iz tog razloga osmišljeno je nekoliko varijanti trodnevnih izleta, koji se po potrebi mogu kombinirati. Svaki izlet uključuje Nacionalni park Plitvička jezera s obzirom na njegovu iznimnu geološku i hidrogeološku vrijednost te upućuje grupu (ili pojedince) na obilazak i drugih zaštićenih prirodnih područja, kulturne baštine te adrenalinske i edukativne aktivnosti kojima ovo područje obiluje.

Dodatna vrijednost predloženih izleta je u pratećoj gastronomskoj ponudi koja nudi lokalno uzgojene poljoprivredne proizvode pripremljene prema tradicionalnim recepturama. Ljubazni domaćini Vaš će boravak učiniti nezaboravnim iskustvom koje ćete željeti što prije ponoviti. Liku i Podvelebitsko Primorje odlikuje izvanredno bogatstvo prirodnih ljepota, kulturne baštine i iznimne gastronomske ponude.

UNESCO je prepoznao posebnost ovog područja te je 1979. zaštitio Nacionalni park Plitvička jezera kao svjetsku prirodnu baštinu a područje Planine Velebit proglasio rezervatom biosfere u okviru programa Čovjek i biosfera, zbog izuzetnog bogatstva flore i faune te obilja endemskih biljaka. Preko 50% područja Like i Podvelebitskog Primorja proglašeno je NATURA 2000 područjem.

Na ovom području nalazi se jedini europski Pećinski park, Grabovača. Liku odlikuju bogate rijeke Gacka, Una i Lika koja je ujedno druga najduža ponornica u Europi. U očuvanim šumama posljednja su europska staništa divljih životinja poput vuka i medvjeda. Područje Like poznato je i po Nikoli Tesli koji je odrastao upravo na ličkoj hrani. Na ovom području ljudi žive od prapovijesti, prema tome odlikuje ga bogatstvo kulturne baštine. Dodatna je prednost Like i Podvelebitskog primorja upravo spoj kopna i mora, gdje gost ima priliku noćiti na kontinentu Like a kroz pola sata uživati na modrom Jadranu.

PROGRAMI: